AIK iskoristio sve greške: Željo ispao iz Evropske lige

Poraz Željezničara od AIK-a u Štokholmu

AIK iskoristio sve greške: Željo ispao iz Evropske lige

M. Šljivak

Fudbaleri Željezničara oprostili su se od nastupa u Evropskoj ligi. Plavi su večeras poraženi u Štokholmu od ekipe AIK-a s 2:0.

Željo je prvi prijetio, ali je udarac Gorana Zakarića u trećoj minuti bio preslab. 

AIK je imao više loptu u svom posjedu. Ipak, ni oni nisu uspijevali da stvore pravu šansu pred golom Plavih, a vrijedi jedino izdvojiti udarac Markkanena koji je pobjegao odbrani, ali je loše šutira.

Trener Željezničara Slavko Petrović se odlučio na kontre. Prostora je bilo, završnice nije, a na odmor se otišlo bez golova.

Ipak, samo što je počelo drugo poluvrijeme AIK stiže do vodstva. Olsson sjajno ubacuje, a lošu reakciju odbrane koristi kapiten domaćih Niels Johansson za prednost od 1:0.

Nakon postignutog gola domaći nastavljaju s napadima. Željeli su što prije riješiti ovaj meč, a dobre šanse propuštaju Olsson i Thern, čije udarce sjajno brani Kjosevski.

Prvu šansu za Želju propušta Nikolić čiji udarac brani Linner, da bi u 78. minuti grešku golmana umalo iskoristio upravo Nikolić, ali Nyholm izbacuje loptu s gol-crte i spašava svoj gol.

Kazna za promašaje je stilga u 85. minuti. Grešku odbrane koristi Goitom koji postavlja konačan rezultat susreta od 2:0.

Protivnik švedskom timu u narednom kolu je portugalksa Braga.

Evropska liga, 2. pretkolo:

AIK - Željezničar 2:0 (Johansson 48', Goitom 85')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

AIK: Linner, Karlsson, Johansson, Nyholm, Olsson, Blomberg, Markkanen, Sundgren, Ishizaki, Salteros, Goitom.

Željezničar: Kjosevski, Bogičević, Graovac, Stevanović, Projić, Blagojević, Zeba, Radinović, Zec, Zakarić, Nikolić. 





Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi