Adrian Ramos na pragu transfera u Kinu

Prenose njemački mediji

Adrian Ramos na pragu transfera u Kinu

Ekipa Borussije Dortmund vjerovatno će ovog januara ostati bez svog napadača Adriana Ramosa koji je veoma blizu transfera u Kinu.

Ramos navodno pregovara sa kineskom ekipom Chongqing Lifan, a transfer bi trebao biti vrijedan 12 miliona eura, prenosi njemački Kicker. Navodno je transfer gotovo pa kompletan, a još su ostale samo određnene sitnice do konačnog dogovora.

Ipak, Ramos neće odmah otići u Kinu već će prvo na posudbu u ekipu Granade gdje će ostati do kraja sezone u La Ligi, a nakon toga bi trebao otići na Daleki istok.

Ramos je prošle sezone postigao devet golova za Dortmund, ali 30-godišnji napadač je ove sezone počeo samo četiri meča u Bundesligi i nalazi se u nemilosti trenera Thomasa Tuchela koji gotovo uvijek igra samo sa Aubameyangom u vrhu napada.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi