Abramovič spremio otkaz Conteu
Foto: EPA

Kraj za Italijana na Stamford Bridgeu?

Abramovič spremio otkaz Conteu

M. Šljivak

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič navodno je odlučio da otpusti menadžera Antonija Contea.

Njemački Bild danas je donio informaciju kako je gazda londonskog tima već kontaktirao Thomasa Tuchela, te mu je ponudio mjesto menadžera umjesto Contea, kojeg više ne može da trpi.

Antonio Conte pokazuje veliko nezadovoljstvo jer mu rukovodstvo nije dovelo igrače koje je tražio. Uspio je na kraju sezone otjerati Diega Costu, njegovo ponašanje prema ostalim igračima, ali i rukovodstvu kluba je prevršilo svaku mjeru, pa je Abramovič spreman da mu uruči otkaz.

Navodno, Tuchel je prvi izbor Chelseaja za novog menadžera. Odlično radi s mladim igračima i glavna je menadžerska želja prvog čovjeka tima iz Londona.

Aktuelni engleski prvak je loše ušao u sezonu. Otvorili su je porazima od Arsenala i Burnleya, ali su proteklog vikenda u drugom kolu Premiershipa dobili gradskog rivala Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tuchel je tokom karijere vodio pet godina Mainz, a u periodu od 2015. do 2017. godine vodio je Borussiju iz Dortmunda.

Conte je Chelsea preuzeo prošlog ljeta, a u prvoj sezoni se okitio naslovom prvaka engleske Premier lige.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi