Sarajevo se u Doboj Kaknju oprostilo od Kupa BiH

Mladost slavi

Sarajevo se u Doboj Kaknju oprostilo od Kupa BiH

M. Šljivak

Fudbaleri Mladosti plasirali su se u osminu finala Kupa BiH. Oni su danas nakon penala savladali Sarajevo 4:3 (0:0) i prolaze u narednu fazu takmičenja.

Prvo poluvrijeme ovog meča donijelo je otvorenu igru s obje strane. Sarajevo je krenulo ofanzivno prema golu domaćina, ali je Mladost prva prijetila preko Šišića, no Pavlović odlično brani.

Sarajevo je u 12. minuti imalo šansu preko Lelića, sjajno brani Velić, da bi zatim Mladost imala odličnu šansu, ali Mujagić ne pogađa u situaciji jedan na jedan s Pavlovićem.

Zatim je Sarajevo imalo dvije dobre šanse. Lelić i Mihojević su pokušali, ponovo je falila preciznost. 

Uzvratula je Mladost u 38. minuti preko Lazića, Ivetić izbacuje s gol-linije, da bi Dilaver pogodio prečku. Prvo poluvrijeme završeno je šansom za Lelića, ali odbrana domaćih je odlično reagovala.

Nastavak je također donio otvoren meč. Mladost je bila bolji rival od Sarajeva, međutim završnog šuta nije bilo.

Prijetili su i gosti s Koševa preko Stanojevića, lopta odlazi pored gola, da bi domaći uzvratili preko Arežina i Lazića, bez opasnosti.

Potom su se oba tima malo povukla. Čekala se se greška protivnika, no ona nije dočekana. Domaći su ostali s igračem manje u finišu, isključen je Mujagić, ali promjene do kraja nije bilo.

Pristupilo se izvođenju penala. Tamo su se bolje snašli igrači Mladosti i na kraju odlaze u osminu finala Kupa BiH. Penale za tim s Koševa promašili su Ahmetović i Sarić.

Kup BiH:

Mladost - Sarajevo (0:0) 4:3

FK Mladost: Velić, Benović, Šišić, Arežina, Lazić, Šećerović, Regoje, Dilaver, Mujagić, Mišić, Isaković. FK Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Stanojević, Sarić, Ahmetović, Velkoski, Hebibović, Ivetić, Mihojević, Bekić, Lelić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi