Sloga lako protiv Slavena, Bosni trijumf u Tešnju

Kraj prvog dijela sezone

Sloga lako protiv Slavena, Bosni trijumf u Tešnju

E. Škorić

Nogometaši Sloge pobjedom nad Slavenom (3:0) završili su prvi dio sezone u Prvoj ligi FBiH, dok je Bosna u Tešnju bila bolja s 2:0.

Sloga je stigla do prednosti nakon samo 10 minuta igre. Jovo Kojić je postigao pogodak za radost domaćih, koji su ubrzo mogli i do 2:0, no Musić iz slobodnjaka šutira preko gola Živiničana.

U 18. minuti nova opasnost pred golom gostiju, Kojić glavom šutira, Brezičanin brani. Potom je i Omerović pokušao, da bi u završnici prvog dijela upravo Omerović na ubačaj Vukmirovića povisio na 2:0.

I u nastavku utakmice Sloga je bila bolja, opasnija, da bi Todorović u nadoknadi pogodio za konačnih 3:0. Sloga će drugi dio sezone završiti na drugom mjestu sa 32 boda, dok je lider Zvijezda s 33 boda. Što se Slavena tiče, on je ostao na 18 osvojenih bodova.

U Tešnju TOŠK je ugostio Bosnu, a tim iz Visokog stigao je do važne pobjede rezultatom 2:0.

Navrboc i Hankić su u prvom dijelu prijetili golu Bosne, dok je na drugoj strani Dizdarević bio najagilniji, no ostalo je 0:0 na poluvremenu. Najbolju šansu u nastavku imao je domaći nogometaš Nuhanović, ali iz izgledne situacije ne postiže pogodak.

Uslijedila je kazna, Alidin Dino Hajdarović na asistenciju Dizdarevića u 79. minuti postiže pogodak za 1:0 u korist Visočana, a domaći su do kraja ostali s destoricom, pošto je Vukomirak dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Dizdarević je na kraju ovjerio pobjedu Bosne.

Ovom pobjedom Bosna je došla na četvrto mjesto i ima 28 bodova, pet manje od vodeće Zvijezde, dok je TOŠK ostao u donjem dijelu tabele sa skromnih 13 bodova.

Sloga - Slaven 3:0

Sloga Simin Han: Hamzabegović, Mitrović, Efendić, Kostić, Pirić, Musić, Ibrahimović, Kojić, Omerović, Ostojić, Vukmirović.

NK Slaven: Brezičanin, Todorović, Majdančić, Berbić, Omerkić, Kukić, Salihović, Mujagić, Salihbegović, Salihović, Nukić.

TOŠK - Bosna V. 0:2

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK TOŠK: Strika, Navrboc, Hasanbašić, Hodžić, Mrguda, Kurdić, Bedak, Bašalić, Lukomirak, Hankić, Suljić.

NK Bosna: Bekan, Ćubara, Papaz, Dizdarević, Hrelja, Cana, Čabaravdić, Šarić, Rizvanović, Hajdarović, Čulov.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti