Ženska juniorska reprezentacija otputovala u Srbiju

U sklopu pripema za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj

Ženska juniorska reprezentacija otputovala u Srbiju

D. Rakanović

Ženska juniorska reprezentacija BiH otputovala je danas u Novi Bečej, gdje će odigrati prve trening utakmice protiv selekcije Srbije u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje počinje početkom avgusta u Mađarskoj. 

Mečevi protiv Srbije su na programu sutra i prekosutra od 18.00 sati. 

Selektor U18 ženske reprezentacije BiH Gran Lojo je prije polaska u Srbiju otkrio plan priprema. 

"U proteklih 14 dana smo radili kvalitetno, dva puta dnevno trenirali smo u Skenderiji. Priključilo nam se još pet igračica, koje su nastupale za U20 reprezentaciju u Portugalu. Opet još uvijek nismo kompletni, jer je dogovoreno da nam se Melisa Brčaninović priključi u Slavonskom Brodu u subotu, gdje ćemo doputovati iz Srbije nakon prijateljskih utakmica protiv Srbije te gdje nas u nedjelju i ponedjeljak čekaju utakmice protiv Hrvatske, dvije validne promjene pred početak Evropskog prvenstva", rekao je Goran Lojo.  

Nakon utakmica protiv Hrvatske i Srbije uslijediće povratak u Sarajevo gdje će trenirati tri-četiri dana.  

"Nakon toga nam slijedi povrata u Sarajevo na tri ili četiri dana, a onda i putovanje u Austriju na dvije prijateljske utakmice protiv nacionalne tima ove zemlje. Potom idemo na Eurobasket . Što se tiče utakmica u Srbiji, Srbija i Hrvatska su također u A diviziji i protiv njih ćemo igrati utakmice. Srbija je duže u trenažnom procesu, pratimo njihove aktivnosti i prijateljske utakmice. Prije nekoliko daba su deklasirale Sloveniju sa 40 poena razlike, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Naravno i mi smo kvalitetno radili, a utakmice će pokazati na kojem smo nivou. Cilj je da se što bolje pripremimo za Evropsko prvenstvo, koje počinje 5. augusta", rekao je Lojo. 

Na Evropskom prvenstvu u mađarskom Šopronu nalazimo se u grupi sa Francuskom, Belgijom i Italijom. 

"Imali smo priliku da dobijemo informacije i snimke utakmica Francuske, Belgije i Italije, koje su s nama u grupi. Belgija je već mjesec dana na pripremama i odigrala turnir u Češkoj gdje je ostvarila tri pobjede i deklasirala Tursku i Hrvatsku, te slavili protiv Češke. Francuska je aktuelni prvak u ovoj kategoriji, Italija završila peta i grupa je nevjerovatno jaka, ali kao što znate u drugu fazu takmičenja prolaze sve ekipe. Mi se nećemo predavati, ako nas sreća pogleda možemo ravnopravno parirati svim reprezentacijama, možda neku i iznenadimo. Svi su u osmini finala i ta četvrta utakmica je bitna jer tada znate je li idete u razigravanja ili među prvih osam ekipa. Prvi put smo u A diviziji, cilj je da izborimo opstanak, a sve iznad toga bi bio veliki uspjeh", zaključio je Lojo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi