U punom Mejdanu Sloboda zaustavila Bosnu

Liga 10

U punom Mejdanu Sloboda zaustavila Bosnu

E. Škorić

U derbiju 14. kola Lige 10 Sloboda je ugostila Bosnu Royal Jelly, te je slavila rezultatom 77:64.

Već na startu utakmice domaćin je poveo sa 10:2, a nakon pet minuta igre bilo je 15:5, a na prvu dvominutnu pauzu otišlo se kod rezultata 26:14.

U drugoj dionici gosti iz Sarajeva su se 'sabrali', pa su uspjeli da se vrate. Na poluvremenu je bilo 41:36 za Slobodu.

U nastavku manji broj poena, Sloboda je konstatno vodila i nije dozvoljavala Studentima da im se primaknu na neku ozbiljniju razliku.

Brown je ubacio 14 poena u pobjedi Slobode, po 13 Hasandić i Dumić, s tim da je ovaj drugi imao i 10 skokova. Na drugoj strani Ikonić je ubacio 16, Delalić 15 poena.

Sloboda  - Bosna RJ 77:64

Sloboda: Pilavdžić, Hasandić 13, Hrnčić 11, Rikalo 8, Brown 14, Latifagić 4, Dumić 13, Dedajić, Čerkezović 7, Muratović 7, Petrov, Ahmedović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bosna: Šarić 1, Đorđević 2, Bradić, Ikonić 16, Delalić 15, Rešidović 3, Vasiljević 8, Čampara, Dragolj, Dragičević 8, Sturanović 10, Durak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi