Tomić: Spremni smo na 40 minuta

Košarkaš Studenta pred susret sa Kozarom

Tomić: Spremni smo na 40 minuta

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Studenta večeras će od 20 sati na svom parketu ugostiti ekipu Kozare, u zaostaloj utakmici 21. kola Prve muške lige Republike Srpske.

Ovo će biti susret šestog i pretposljednjeg tima u prvenstvu. Banjalučani su svakako favoriti na papiru, ali upozoravaju da mladost tima iz Aleksandrovca može biti itekako opasna, bez obzira na poziciju koju zauzimaju u šampionatu.

"Večeras je na rasporedu odložena utakmica sa ekipom Kozare. Oni imaju najmlađi tim u ligi. U prvoj utakmici su pokazali zube, s toga mi znamo da su oni sposobni uprkos godinama, da pruže izvanredan otpor. Od prve utakmice su "narasli", tako da u istu ulazimo s dosta opreza. Ispred nas je veoma respektabilan protivnik, ali je isto tako iza nas jako dobar sedmični mikrociklus treninga, te se osjećamo i više nego spremni da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu. Moramo biti usredotočeni kako na odbrambene tako i napadačke zadatke svih 40 minuta. Kozara je kroz ovu ligu stasala u jako dobru ekipu. Očekujemo zanimljiv meč", rekao je za SportSport.ba košarkaš Studenta, Andrej Tomić.

Meč između Studenta i Kozare igra se večeras od 20 sati u Kampusu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi