Teletović: Nisam se oprostio od reprezentacije BiH

Oglasio se i kapiten BiH

Teletović: Nisam se oprostio od reprezentacije BiH

Kapiten košarkaške selekcije BiH Mirza Teletović nije rekao 'zbogom' reprezentaciji naše zemlje. 

Nakon što se pojavila informacija kako je Teletović (31) završio dugogodišnju reprezentativnu karijeru, član Milwaukee Bucksa se oglasio i demantovao navode koje su pojedini mediji, ne provjeravajući činjenično stanje, prenijeli. 

"Sve ono što se desilo u prošlim kvalifikacijama ostavilo je psihološkog traga na meni, što se odrazilo i na moje igre u klubu. Nažalost, niko me nije zaštitio od medijskog linča, niti to pokušao, a samo su se trebale iznijeti činjenice. Na kraju sam morao sam sebe zaštititi i svoju porodicu, a potrudio sam se da izgladim incident i javnosti objasnim sve što se dešavalo. I ovim putem želim zahvaliti svima koji su prepoznali moju iskrenost i saslušali sve relevantne činjenice. Umjesto da krenemo dalje, selektor me se odrekao, iako sam želio biti dio tima koji je putovao u Švedsku. To je sada dio prošlosti, ali sve što se dešavalo itekako je uticalo na mene. Dakle, još jednom podvlačim – od reprezentacije se nisam oprostio i bit ću na raspolaganju u budućnosti, ali nakon razgovora s gospodinom Bukvom, odlučili smo da ne igram u pretkvalifikacijama", kazao je Teletović, naglasivši:

"Ako se promijeni sistem takmičenja, rado ću se odazvati novom selektoru, a smatram da u pretkvalifikacijama šansu za dokazivanje i igru trebaju dobiti mlađi igrači, pred kojima je svijetla budućnost, jer imamo kvalitet da savladamo sve protivnike. Zbog svoje budućnosti i karijere, odluka da preskočim pretkvalifikacije nije donesena ishitreno, već sam o tome jako dugo razmišljao. Znam da će biti i onih koji će sve protumačiti krivo, ali svi koji me poznaju znaju koliko volim Bosnu i Hercegovinu i s koliko žara, želje, strasti i entuzijazma nosim dres BiH. Uostalom, po završetku karijere ću nastaviti živjeti u najljepšoj zemlji na svijetu – BiH i niko mi ne može oduzeti činjenicu da sam njen ponosni građanin“, riječi su Teletovića. 

Dakle, Teletović se nije oprostio od reprezentacije BiH, koja je dio njegovog identiteta i za koju nastupa više od deset godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi