"Svaka utakmica je bitna, kroz njih ekipa sazrijeva i raste"

Direktor muških reprezentacija BiH Siniša Kovačević

"Svaka utakmica je bitna, kroz njih ekipa sazrijeva i raste"

D. Rakanović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine stigla je u Skoplje gdje će učestvovati na turniru "Trofej Makedonije 2017.". 

Direktor muških reprezentacija BiH Siniša Kovačević od predstojećeg turnira očekuje da se ekipa što bolje uigra za mečeve pretkvalifikacija.  

 "U svakom slučaju to je jedan u nizu turnira, odnosno pripremnih utakmica od kojih očekujemo da podignemo nivo igre i da se ujedno ekipa što bolje uigra pred predstojeće pretkvalifikacije", rekao je direktor muških reprezentacija Siniša Kovačević. 

Naši protivnici na ovom turniru su reprezentacije Holandije, Portugala i Makedonije, a Kovačević smatra da su oni protivnici po mjeri. 

"Protivnici su apsolutno po mjeri, to su ekipe koje isto tako igraju pretkvalifikacije i očekujem neki sličan nivo ekipa kao protiv kojih ćemo igrati u pretkvalifikacijama. Svaka utakmica nam je bitna, ovo je mlada ekipa i kroz te utakmice treba da sazrijevaju i da podižu nivo igre", rekao je Kovačević. 

On očekuje isti nivo požrtvovanosti i zalaganja kao i u prve dvije prijateljske utakmice protiv selekcije Bjelorusije koje je naša reprezentacija pobijedila. 

"Apsolutno očekujemo da će i u Makedoniji pokazati visok nivo požrtvovanja, jer smatramo da će samo to neko zajedništvo i borbenost donijeti zadovoljavajući rezultat", rekao je Kovačević. 

Direktor reprezentacije otkrio je i kakvo je stanje sa Džananom Musom. 

"Džanan Musa je u procesu rehabilitacije, još uvijek nije prošlo sedam dana koliko treba mirovati, tako da neće biti na raspolaganju ekipi u Makedoniji. Nakon toga će se raditi kontrolni pregledi, pa ćemo vidjeti kakvo će biti stanje tada biti", rekao je Kovačević i dodao da određenih problema ima i Obrad Tomić koji će također propustiti turniru u Skoplju. 

Kako  smo i ranije izvještavali, Tomiću je pronađena cista na koljenu, koju mu je hirurški odstanjena. Očekuje ga oporavak od sedam do deset dana. 

Prvu utakmicu seniori će odigrati sutra od 18.00 sati protiv selekcije Holandije, u petak od 18.00 sati na programu je utakmica protiv Portugala, dok će u subotu od 20.00 sati naši reprezentativci odmjeriti snage sa domaćinom Makedonijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi