Stiže veliko pojačanje za bh. reprezentaciju?!

Wilbekin bi trebao igrati za BiH

Stiže veliko pojačanje za bh. reprezentaciju?!

E. Škorić

Američki košarkaš Scottie Wilbekin bi već u mečevima kvalifiakcija za Svjetsko prvenstvo trebao da zaigra za Bosnu i Hercegovinu.

Sjajni šuter Darussafake trebao bi dobiti bh. pasoš i on bi, kako javlja Sportando, trebao da nastupa za košarkašku reprezentaciju BiH u kvalifikacijama.

Wilbekin nastupa u Turskoj, igrao je ranije u AEK-u, a dolazi sa Floride. Još uvijek nema zvanične potvrde, barem je nismo dobili iz KS BiH.

Iz Košarkaškog saveza BiH ne mogu da potvrde navode Sportanda, ali nije isključena mogućnost, odnosno radi se na dovođenju ovog košarkaša i prema svemu sudeći, uskoro će dobiti pravo nastupa za naš nacionalni tim.

U Eurokupu u dresu Darussafake Wilbekin je na prosjeku od 19 poena i 5,1 asistenciju po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije