Sparsi savladali Vogošću

Četvrta pobjeda u sezoni

Sparsi savladali Vogošću

Košarkaši Sparsa su danas kao gosti savladali Vogošću rezultatom 86:80 i tako ostali u samom vrhu košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

U prvom poluvremenu viđena je prilično ravnopravna borba dva lokalna rivala, a nakon isteka prvih 20 minuta prednost je bila na strani Sparsa - 36:34.

Pitanje pobjednika je riješeno u trećoj četvrtini u kojoj su gosti slavili sa 23:16 i na kraju se ispostavilo da je to bila nedostižna razlika. Vogošća je do kraja utakmice uspjela smanjiti zaostatak, ali za preokret je već bilo prekasno.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Mustafica iz Vogošće sa 20 poena. U domaćem timu su se još istakli Peljto sa 14 i Tuljković sa 13 poena. Durmo je predvodio Sparse sa 16 poena, Josipović je postigao 15 a Đokić 14 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Za Sparse je ovo bila četvrta pobjeda u pet do sada odigranih utakmica, dok je Vogošća sada na omjeru 1-5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi