Slavija sigurna protiv Rudara

Prva muška liga RS

Slavija sigurna protiv Rudara

D. Vejo

Košarkaši Slavije slavili su večeras na svom parketu u okviru 21. kola Prve muške lige Republike Srpske protiv Rudara rezultatom 73:66, po četvrtinama je bilo 23:13, 12:19, 16:10 i 22:24.

Prva četvrtina protekla je u znaku domaćeg sastava, koji period dobija rezultatom 23:13. U nastavku, bolje su zaigrali gosti iz Ugljevika koji preko raspoloženih Tomića i Stevanovića tope prednost Slavije. Na odmor, plavo-bijeli odlaze sa prednošću od tri poena razlike (35:32).

Poslije predaha, tim iz Istočnog Sarajeva zaigrao dosta bolje. Ašanin i Šušić bili su nezaustavljivi, pa tako treći kvartal rješavaju u svoju korist (16:10). Prije početka posljednjeg perioda na semaforu je stajalo 51:42 u korist domaćeg sastava.

Gosti su u posljednjoj četvrtini zaigrali nešto bolje, ali to nije bilo dovoljno da savladaju večeras raspoloženu ekipu Slavije.

U pobjedi domaćina istakao se Ašanin sa 15 postignutih poena, dok je to u redovima Rudara bio Stevanović sa 26.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi