Sjajni Čampara vodio BiH do pobjede protiv Španije

Postigao 31 poen

Sjajni Čampara vodio BiH do pobjede protiv Španije

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Skenderiji Španiju sa 78:76 u okviru priprema za Evropsko prvenstvo u Slovačkoj.

Prvo poluvrijeme je, kao i čitava utakmica proteklo većinom u izjednačenoj košarci. Igralo se koš za koš, a Španci su na poluvrijeme otišli sa prednošću od 40:39.

U nastavku susreta Španci ipak uspjevaju malo da se odlijepe i da odu na plus 12 (60:48), ali naši momci od tog trenutka prave seriju od 11:0 i vraćaju se u susret. Sani Čampara je vodio naše momke u posljednjoj dionici do pobjede, pa smo na kraju slavili sa 78:76. 

Čampara je bio i najefikasiji u našem timu sa 31 poenom, dok je Čerkezović zabilježio 14. Podsjetimo, drugi meč ovih reprezentacija igrat će se sutra u Donjem Vakufu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi