Renfroe vodio BiH do pobjede nad Holandijom

Utakmica s dva produžetka

Renfroe vodio BiH do pobjede nad Holandijom

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras na turniru u Makedoniji selekciju Holandije nakon dva produžetka rezultatom 102:96.

Nakon uvodnih minuta u kojima se igrala izjednačena košarka, Holanđani su prvi stvorili osjetniju prednost i u šestoj minuti prve dionice imaju pet poena prednosti, 15:10.

Loša realizacija koštala je našu selekciju u finišu prve četvrtine. Nismo mogli pogoditi gotovo ništa, protivnici su to kaznili i nakon deset minuta igre su imali devet poena prednosti, 25:16.

Holandija je ušla bolje u drugu četvrtinu. Greške koje je pravio naš tim su koristili maksimalno, pa su u jednom trenutku otišli na plus 13, 36:23.

Ipak, bh. tim se budi. Uspjeli su da pojačaju odbrani i rezultat je bio vidljiv. Uspjeli su naši košarkaši da dođu na samo minus dva, ali je Franhe pogodio trojku u samom finišu poluvremena, pa je Holandija na odmor otišla sa pet poena prednosti, 43:38.

Holandija je tokom treće dionice održavala stečenu prednost. Utakmica nije bila naročito lijepa za oko, a nakon 30 minuta igre naš protivnik je imao šest poena prednosti, 60:54.

Posljednjih deset minuta utakmice donosi dosta uzbuđenja. Bh. selekcija je na pet minuta do kraja poenima Ismeta Sejfića izjednačila rezultat na 69:69, da bi potom isti igrač na dvije minute prije kraja nakon dugo vremena doveo naš tim u prednost, 74:73.

Potom Holandija odlazi na prednost od 77:74, da bi trojkom Hasandića na 11 sekundi do kraja bh. tim došao do novog poravnanja rezultata 77:77. Williams promašuje šut za Holandiju, a BiH ostaje sekunda za pokušaj prema košu. Ipak, Atić gubi loptu, pa je meč otišao u produžetke.

Iako je tim Duška Vujoševića imao prednost većim dijelom igre u produžetku, Holandija u samom finišu dolazi do plus tri, 89:86. Potom je Renfroe izborio tri bacanja i pogodio je sva tri za izjednačenje rezultata i odlazak u novi produžetak (89:89).

Ipak, u drugom produžetku naš tim je bolji. Uspjeli smo da prelomimo meč i da dođemo do pobjeda u ovom meču.

Alex Renfroe je predvodio naš tim sa 27 poena, dok je kod Holandije 22 poena ubacio Warthy De Jong.

Pripremni meč:

BiH - Holandija 102:96

BiH: Sejfić 10, Vrabac 12, Hasandić 16, Gegić 5, Renfroe 25, Lončar 10, Zahiragić 3, Lazić 6, Atić 10, Glogovac, Albijanić 1, Gajić 2

Holandija: Williams 3, Uldmars 6, Norel 4, Voorn 6, W. De Jong 24, Franhe 21, Boumwnecht 7, R. Schaftenacr 12, O.Schaftenacr 5, N. De Jong, Kok 8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi