Radnik poveo u finalnoj seriji protiv Sutjeske

Prva muška liga RS, play-off

Radnik poveo u finalnoj seriji protiv Sutjeske

D. Vejo

Košarkaši Radnika iz Bijeljine savladali su Sutjesku u prvoj utakmici finalne serije Prve muške lige Republike Srpske rezultatom 66:52.

Utakmica je počela u izjednačenoj borbi na obje strane. Bijeljince i Fočake krasila je dobra igra kako u odbrani tako i napadu. 

Nakon prva dva kvartala, na semaforu u Bijeljini stajalo je 34:34.

No, u drugom dijelu susreta, više spretnosti pokazao je domaćin koji preko raspoloženih Kokoruša i Ćeranića, utakmicu mirno privode kraju te tako dolaze do vodstva u finalnoj seriji play-offa Prve muške lige Republike Srpske.

U pobjedi Radnika istakao se već tradiocionalno Kokoruš sa 18 postignutih poena.

Finalna serija igra se na tri dobijene utakmice. Prva dva meča igraju se u Bijeljini, dok će druga dva biti odigrana u Foči.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi