Play Off odbranio naslov prvaka BiH

Trijumf Play Offa

Play Off odbranio naslov prvaka BiH

M. Šljivak

Košarkašice Play Offa pobijedile su u trećem meču finalne serije prvenstva BiH ekipu Čelika 78:57, te su na taj način odbranile naslov prvaka BiH.

Izabranice Gorana Loje dominirale su u trećem duelu i na kraju očekivano i zasluženo stižu do novog naslova prvaka.

Već nakon prve dionice bilo je jasno da Čelik nema šta tražiti u Sarajevu. Domaće košarkašice su stvorile 10 poena prednosti, 28:18, da bi se ta prednost dodatno povećala tokom treće dionice na 16 razlike, 49:33

Nastavak nije donio previše uzbuđenja. Domaće košarkašice su završile posao nakon tri četvrtine i do kraja su zadržale veliku prednost za pobjedu od 78:57 i 3:0 u finalnoj seriji za novu titulu prvaka.

Domaće je do pobjede vodila Nikolina Džebo sa 25 poena, dok je Cierra Ceazer ubacila 22.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Nedžla Kovačević je na drugoj strani ubacila 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi