Pandža asistent Vujoševiću u reprezentaciji

Bira se još jedan asistent

Pandža asistent Vujoševiću u reprezentaciji

Novi selektor košarkaške bh. reprezentacije Duško Vujošević već polako bira saradnike za novi angažman. 

Već sada je poznato da će jedan od asistenata Vujoševiću definitivno biti Josip Pandža, koji je sa kadetskom selekcijom BiH 2015. godine  osvojio zlato na Evropskom prvenstvu, a ovu odluku potvrdio je i u Upravni odbor Košarkaškog saveza naše zemlje. 

Vujoševićev drugi asistent će vjerovatno biti Velimir Gašić s kojim je već imao priliku sarađivati. Gašić je trenutno na kormilu OKK Sloboda, a najveći uspjeh u njegovoj trenerskoj karijeri je što je 1992. godine bio član stručnog štaba Partizana s kojim je osvojio titulu prvaka Evrope. 

"Biram saradnike. Velimir Gašić je prvi koga bih želio da vidim uz sebe na klupi i to mjesto će mu biti ponuđeno, a da li će ući u stručni štab, zavisit će prije svega od njegove odluke," izjavio je nedavno Vujošević. 

Podsjetimo, Vujošević je jednoglasnom odlukom Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH proglašen nasljednikom Damira Mulaomerovića.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi