Ni trunke profesionalizma: Dernek pred kvalifikacije

Veliki dernek košarkaša pred kvalifikacije

Ni trunke profesionalizma: Dernek pred kvalifikacije

M. Šljivak

Bh. košarkaši pripremali su se prethodnih sedmica za kvalifikacije za Eurobasket naredne godine.

Pred put u Rusiju, gdje naša selekcija igra prvi kvalifikacioni meč protiv Rusije 31. augusta, naši najbolji košarkaši i stručni štab su odlučili da se maksimalno opuste.

Dok su Rusi i Šveđani igrali pripremne mečeve, naši reprezentativci i stručni štab, odlučili su se na privatni dernek kako bi što spremnije dočekali kvalifikacione mečeve.

Uz narodnjake, alkohol do kasnih jutarnjih sati su dernečili i pjevali, jer profesionalizam je riječ koja očigledno ne postoji kada su u pitanju reprezentativna okupljanja.

Čisto sumnjamo da su reprezentativci drugih selekcija do ranog jutra ostajali po lokalnim kafanama, napuštali pripreme zbog prijatelja ili slavili rođendane menadžera po drugim državama.

Kod nas je međutim sve moguće, pa tako i opijanja usred priprema.

Sve je to zabilježeno kamerom, a video se pojavio na društvenim mrežama.


bh. kosa by situacijeliga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi