Musa rekorder: Tražili su me, a ja sam bio raspoložen

Musa rekorder: Tražili su me, a ja sam bio raspoložen

E. Škorić

Džanan Musa je večeras ostvario seniorski klupski rekord pošto je ubacio 35 poena u pobjedi Cedevite nad Mornarom. 

Musa je bio nevjerovatan, ali smatra da zasluge za ovakvu partiju ima kompletna ekipa.

"Drago mi je što idemo svi na odmor sa dvije pobjede. Ponosan sam na sebe i na igrače, te na stručni štab", rekao je Musa, dodavši: 

"Da, ovo je moj rekord, dosad sam ubacio najviše 24 poena u seniorima. Ekipa je večeras zaslužna za moj učinak, jer su me puno tražili, a ja sam bio raspoložen, mada jedan igrač ne može sve iznijeti. Ekipa iznosi igrača, ne igrač ekipu".

Hrvatske novinare je na press konferenciji zanimalo Musino mišljenje o reprezentativnim nastupima i kvalifikacijama.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Bit će jako zanimljivo kako ćemo se nositi s jakim selekcijama u kvalifikacijama, bit će tu i novih igrača. Radujem se tim mečevima", dodao je naš košarkaš. 

Trener Cedevite Jure Zdovc kazao je kako će Džanan Musa i Andrija Stipanović biti oslobođeni naredne utakmice u hrvatskom prvenstvu i kako će imati nekoliko dana odmora. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi