Bh. košarkaši dočekuju Rusiju

Musa: Ne fali nam motiva, nadam se da će dvorana biti puna

E. Čaušević

Bh. košarkaši u petak igraju prvi susret kvalifikacija za SP protiv selekcije Rusije.

Danas je održana press konferencija naše selekcije na kojoj su se medijima obratili Džanan Musa i Elmedin Kikanović. Obojica su saglasni da je premalo vremena za pripreme, ali da vjeruju da možemo napraviti podvig i iznenaditi favorizovane Ruse.

"Došli smo dosta motivisani. Neće nedostajati želje da dobijemo Ruse, izenađenje su moguća i pripremamo se već nekoliko dana. To nije dovoljno za pripreme neke ekipe, ali tako je FIBA odlučila i to je to. Pozvao bih navijače da dođu i da nas podrže. Oni su veliki faktor što se tiče naše igre", rekao je Musa.

"Sitaucija specifična, prvi put se takmičenimo u ovom sistemu. Ranije smo bili zajedno po mjesec dana, ali situacija je takva kakva jeste. Utisci moji su da su svi igrači stigli motivisani i da su pokazali dobar odnos prema treningu. Moramo usvojiti zahtjeve stručnog štaba i da ove utakmice dočekamo što spremniji. Rusija je četvrta u Evropi i imat će protiv nas osam igrača koji su već igrali na EP-u. Imamo odličan spoj mladosti i iskustva i vjerujem da možemo pokazati kvalitet", kazao je Kikanović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi