Musa i Stipanović odlično otvorili novu sezonu

ABA Superkup, četvrtfinale

Musa i Stipanović odlično otvorili novu sezonu

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite plasirali su se u polufinale Superkupa ABA lige. Zagrebački tim je u udelu četvrtfinala pobijedio FMP rezultatom 86:68 uz odlične nastupe bh. košarkaša Džanana Muse i Andrije Stipanovića.

Interesantan duel viđen je između ove dvije ekipe, a na kraju je Cedevita uspjela da ostvari pobjedu.

Uvodne minute meča donose igru koš za koš. Nijedan tim nije uspio da napravi veću prednost tokom prve dionice, koju je na kraju FMP dobio 20:22.

Cedevita je međutim u drugoj dionici zaigrala mnogo bolje. Pojačali su igru u defanzivi, što im je dalo rezultat i na odmor je zagrebački tim otišao sa devet poena prednosti, 41:33.

Međutim, nije se FMP predavao. Iako je Cedevita imala konstantnu prednost, beogradski tim je konstanto bio blizu i nije dopuštao prvaku Hrvatske da dodatno poveća prednost. Cedevita je u posljednjih deset minuta ušla ponovo sa devet poena prednosti, 57:48.

Greške FMP-a koštale su ovaj tim u završnici meča. Gubili su lopte na nevjerovatan način, Cedevita je to koristila i na kraju je prelomila meč u svoju korist za pobjedu i plasman u polufinale Superkupa.

Džanan Musa je odigrao odličan meč. Predvodio je zagrebački tim sa 16 poena uz četiri asistencije i tri skoka. Demetris Nichols je dodao 15 poena, a vrijedi izdvojiti i učinak Andrije Stipanovića od 13 poena i šest skokova.

Kod FMP-a Filiš Čović je ubacio 21 poen.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi