Močnik: Želimo pobjedu za kraj

Široki dočekuje Bošnjak

Močnik: Želimo pobjedu za kraj

M. Maksimović

Košarkaši Širokog večeras igraju posljednju utakmicu sezone na Pecari, a u okviru osmog kola Lige za opstanak dočekuju Bošnjak iz Hadžića.

Utakmicu je najavio jedan od najboljih igrača Širokog Slovenac Jan Močnik osvrnuvši se i na cijelu sezonu.

“Ući ćemo u meč maksimalno ozbiljno kako bismo došli do trijumfa na posljednjoj domaćoj utakmici pred našim navijačima. Sezona je skoro pa završila, tako da mogu reći da, iako smo igrali Ligu za opstanak mislim da je na kraju to bila dobra sezona iako je osim uspona bilo i padova, teških poraza, ali u isto vrijeme i dobrih trenutaka“, izjavio je Močnik.

Slovenac ističe da je u ovoj sezoni davao 100 posto od sebe te da je zadovoljan sezonom provedenom u Širokom uz mlade i talentovane igrače koji su pokazali napredak.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

“Smatram da u životu nije bitno savršenstvo nego napredak. Vjerujem da smo Kaštropil, Peršić i ja puno pomogli svojim iskustvom. Široki je veliki klub i zaslužuje mjesto među najboljima“, zaključio je Slovenac Jan Močnik koji je ubjerljivo najbolji asistent bh. lige sa 8,3 asisetncija i 14 koševa po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi