Kreće borba bh. timova za Drugu ABA ligu

Kreće borba bh. timova za Drugu ABA ligu

D. Rakanović

Prvi kvalifikacijski turnir za Drugu ABA ligu počinje danas u Laktašima i trajaće do nedjelje. 

Na prvom turniru će učestvovati tri ekipe iz Bosne i Hercegovine - Sloboda iz Tuzle, Mladost Mrkonjić Grad i Široki Brijeg.

Pobjednik prvog turnira izboriće plasman u drugi kvalifikacijski turnir koji je na rasporedu od 27. do 29. septembra u Laktašima gdje će se sa ekipama Vršca, Sutjeske i Primorske boriti za dva mjesta koja vode u Drugu ABA ligu. 

Košarkaš Širokog Ivan Karačić nada se pobjedama u obje utakmice na ovom turniru.

"Vjerujem da ćemo imati obje odlične utakmice, gdje će se svaka ekipa boriti za svaku loptu. Željni smo igre i dokazivanja. Očekujemo dobar turnir", rekao je za SportSport.ba Karačić.  

Igrač Slobode Nedžad Muratović također je optmističan pred turnir u Laktašima. 

"Pred nama je zahtjevan turnir u Laktašima, ali mi smo se dobro spremali i spremamo se za utakmice koje nas očekuju. Protivnici su jake i stabilne ekipe, ali najvažnije je da mi budemo fokusirani na ono što mi radimo. Sve ekipe su se pojačale, pa tako i mi. Novi igrači su se brzo uklopili u sistem rada i sa nestrpljenjem očekujemo utakmice u Laktašima. Najvažnije je da nas zdravlje posluži i nadam se da ćemo izboriti završni turnir, a kasnije i ući u Drugu ABA ligu, ali idemo korak po korak", rekao je za SportSport.ba Muratović.

Trener Mladosti iz Mrkonjić Grada Goran Sladojević smatra da su ekipe Širokog i Slobode favoriti na ovom turniru. 

"Ovaj turnir ćemo da odigramo bez nekog velikog opterećenja. Smatram da su ekipe Slobode i Širokog favoriti. Mi nemamo šta da izgubimo, daćemo sve od sebe da pokušamo iznenaditi te dvije ekipe koje su realni favoriti", rekao je, između ostalog, za SportSport.ba Sladojević. 

Nadamo se dobroj košarci u naredna dva dana, pa neka bolji pobijedi.

Raspored prvog kvalifikacijskog turnira:   

Petak, 15.9.2017: Široki Brijeg - Mladost Mrkonjić Grad (17:00)

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Subota, 16.9.2017: Sloboda Tuzla - Široki Brijeg (17:00)

Nedjelja, 17.9.2017: Mladost Mrkonjić Grad - Sloboda Tuzla (17:00) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi