Juniori Sparsa savladali Partizan i osvojili peto mjesto

Vrijedan uspjeh Sarajlija

Juniori Sparsa savladali Partizan i osvojili peto mjesto

S. Mlaćo

Juniori Sparsa zauzeli su peto mjesto na turniru u Valjevu, a pobjedili su tim Partizana rezultatom 78:74.

 Susret su Sparsi otvorili u jakom ritmu. Već nakon prvog perioda imali smo dvocifrenu prednost od 17 poena. U nastavku susreta Partizan se oporavio i uspio je ovaj period parirati našem predstavniku,  pa je ovaj period završen neriješeno (21:21). Poluvrijeme je glasilo 56:39 u korist Sparsa.

U trećoj dionici nastavili su Sparsi sa dobrom igrom, pa je nakon 30 minuta imali +20. Posljednji period igrači Partizana vratili su se u susret, te smanjili na 78:74 što je ujedno bio i konačan rezultat utakmice.

Najefikasniji u redovima nada Sparsa bio je Tarik Biberović sa 30 i Vojin Ilić sa 14 ubačenih poena.

OKK SPARS ZIRAAT BANK - KK PARTIZAN   78:74  (35:18; 21:21; 12:09; 10:26)

OKK SPARS ZIRAAT BANK: Bajrović, Karić 7, Preldžić 3, Tiganj 10, Herenda 2, Arifagić, Ilić 14, Radak 4, Biberović 30, Mičić 2, Krupalija 2, Gutić 4.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi