Juniori poraženi od Crne Gore

Treći poraz u pripremama

Juniori poraženi od Crne Gore

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je novi poraz u prijateljskim utakmicama pred odlazak na Evropsko prvenstvo.

Nakon što su prije nekoliko dana u dva navrata poraženi od Slovenije, mladi bh. košarkaši su sinoć poraženi u Mostaru od vršnjaka iz Crne Gore rezultatom 72:65.

Izabranici Borisa Džidića su odlično ušli u meč. Dopustili su rivalima samo tri poena u prvoj četvrtini, nakon koje su imali 11 poena prednosti, 14:3.

Crnogorci su međutim u ostatku meča bili bolji. Drugi period su dobili (17:23), te se na odmor otišlo vodstvom BiH od pet razlike, 31:26.

Drugo poluvrijeme donosi potpuni preokret. Nakon 30 minuta igre i dalje je bh. tim imao vodstvo (50:48), ali u posljednjoj dionici Crnogorci su odigrali zaista odlično.

Ovaj dio igre naši rivali su dobili sa 24:15, te su uspjeli da okrenu meč u svoju korist i da dođu do pobjede.

Do trijumfa ih je vodio Marko Simonović sa 22 poena, dok je Stefan Adžić ubacio 15 poena.

Evropsko prvenstvo za juniore igra se od 29. jula do 6. augusta u Slovačkoj, a naš tim je u grupi sa domaćom selekcijom, te Francuskom i Latvijom.

Prijateljski meč:

BiH - Crna Gora 65:72

BiH: Alikadić 10, Soldo 5, Begić 2, Čerkezović 5, Pajić 2, Baručkija, Savić, Mirković 11, Ilić, Janković 11, Adžić 15, Kamenjaš 4.

Crna Gora: Bojić 1, Keković 11, Jovićević, Titić 12, Popović 2, Vujović 8, Milošević 7, Otašević, Čepić 9, Simonović 22, Žižić, Mladenović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi