Igokea zakazala finale Košu

Liga mladih

Igokea zakazala finale Košu

Prvi finalni par završnog tunrira Lige mladih je Igokea - Koš. Aleksandrovčani su u drugom polufinalnom susretu opravdali ulogu favorita i savladali ekipu OKK Čelik rezultatom 98:72.

Izuzev prve četvrtine koja se igrala u egalu, Igokea je brzo došla do osjetljive prednosti, koju je sačuvala do kraja meča.

Odličnu partiju za Aleksandrovčane zabilježili su Dalibor Ilić sa 27 poena i 14 skokova, te Aljoša Janković sa 22 poena i 16 skokova. Bolji od ostalih u redovima Čelika bio je Imran Porca koji je ubacio 27 poena.

Trener Igokee Žarko Milaković smatra da je za njegovu ekipu najvažnije što su već treću godinu za redom učesnici završnog turnira.

"Za ovu djecu je najvažnije da imamo rezultat u kontinuitetu. U Sarajevo smo doputovali kao favoriti, tu ulogu smo i opravdali u polufinalnom meču. U finalu nas očekuje ekipa Koša, koja ima svoj kvalitet i sigurno je da nas neće pustiti da ih lako pobijedimo. Moramo se spustiti u stav i da ih dobrom odbranom probamo poraziti. Ovdje smo došli sa jasnim ciljem i vjerujem da moji momci mogu osvojiti titulu prvaka Bosne i Hercegovine", jasan je Milaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi