Igokea razbila Bosnu Royal i odbranila naslov prvaka BiH

Novi naslov za tim iz Laktaša

Igokea razbila Bosnu Royal i odbranila naslov prvaka BiH

M. Šljivak

Košarkaši Igokee odbranili su naslov prvaka Bosne i Hercegovine. U petom duelu finalne serije Igosi su pobijedili Bosnu Royal 96:72 i tako su došli do osvajanja novog trofeja prvaka.

Igokea je kao favorit ušla u ovaj peti, odlučujući meč, a na kraju sasvim zasluženo slave pobjedu.

Već nakon prve dionice bilo je jasno da Bosna Royal nema šta da traži u ovom duelu. Igokea je potpuno dominirala, odbrana je izgledala odlično i domaći su nakon prve dionice imali ogromnih 19 poena prednosti, 33:14.

Nije tim Dragana Bajića posustajao ni u drugoj dionici. Razbijali su goste u svim košarkašim elementima i na poluvrijeme su otišli sa 25 poena prednosti, 55:30.

Nastavak meča nije donio previše uzbuđenja. Nije sarajevski tim uspio da se vrati u meč i Igokea je iskusno održavala stečenu prednost, koja je išla i preko 30 poena prednosti

Nakon 30 minuta igre domaći su i dalje imali veliku prednost (79:47), pa je Bosni Royal bilo potrebno pravo čudo u posljednjoj dionici.

Naravno, do čuda gosti nisu uspjeli doći. Igokea je mirno privela meč kraju i osvojili su novi naslov prvaka Bosne i Hercegovine. 

Nejefikasniji u pobjedničkom timu bio je James Robinson sa 17 poena, dok je kod poraženog sastava Marko Jošilo ubacio 14.

Prvenstvo BiH, finale:

Igokea - Bosna Royal 96:72 (33:14, 22:16, 24:17, 17:25)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Igokea: Pašajlić 9, Mićović 8, Talić 3, Šibalić 3, Robinson 16, Pešaković 2, Milošević 13, Glogovac, Albijanić 12, Radivojević 4, Mahkovič 13, Rikić 12.

Bosna: Šarić, Đorđević 8, Ikonić 11, Jošilo 14, Delalić 4, Rešidović 6, Vasiljević, Čampara 12, Dragičević 4, Šturanović 4, Sokolović 9, Durak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi