Igokea izgubila od MZT-a, 207 poena na utakmici

Meč za pamćenje pripao gostima

Igokea izgubila od MZT-a, 207 poena na utakmici

Igokea i MZT iz Skoplja su večeras u Laktašima odigrali nevjerovatno efikasnu utakmicu za evropske prilike u kojoj je postignuto čak 207 poena. Na kraju se radovao MZT, koji je pomalo iznenađujuće slavio nad prvakom BiH rezultatom 108:99.

MZT je bolje otvorio meč i nakon prve četvrtine je vodio sa 27:20, da bi potom uslijedila četvrtina koja će ući u anale ABA lige. Za tih deset minuta su postignuta čak 73 poena (37:36), a na odmor se otišlo pri rezultatu 63:57 za goste iz Makedonije.

U trećoj četvrtini, Igokea je uspjela preokrenuti rezultat i u jednom momentu doći do +6 (75:69), ali su dvije ekipe ušle izjednačene u posljednju četvrtinu - 79:79.

Igokea je u posljednjoj bila u egalu i dobrim dijelom je vodila sa jednim, dva ili tri poena prednosti. Dvije minute prije kraja, Igokea je imala 99:98 ali je MZT do kraja utakmice napravio seriju 10:0 i slavio sa 108:99.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji igrač Igokee bio je sjajni Wright sa 29 poena, Washington je postigao 21 a Milošević 13 poena. Goste iz Skoplja je predvodio Stojanovski sa 23 poena, dok je Minchev dodao 19.

Za Igokeu je ovo bio drugi poraz u ovoj sezoni ABA lige i sada je na omjeru 2-2, baš kao i MZT koji je večeras upisao svoj drugi trijumf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi