Igokea bolja od Cibone
Foto: ABA

ABA liga, 9. kolo

Igokea bolja od Cibone

M. Šljivak

Košarkaši Igokee pobijedili su Cibonu 63:57 u susretu 9. kola ABA lige.

Uvodne minute pripale su Ciboni. Otvorili su meč vodstvom 8:2, ali je Igokea ubrzo pronašla pravi ritam i nakon prve dionice domaći košarkaši su imali tri poena prednosti, 15:12.

Bh. prvak je do kraja prvog dijela dominirao. Imali su često i dvocifrenu razliku koja je išla do plus 13, a na odmor je tim Dragana Bajića otišao sa plus sedam, 35:28.

Kontrolisala je Igokea rezultat u trećem periodu. Nisu dopuštali Cibonu da se previše približi i na ulasku u posljednju dionicu domaći košarkaši su imali osam razlike, 46:38.

Loše otvaranje posljednje posljednje dionice Igokee vratilo je Cibonu u meč i na sredini igre u ovom dijelu meča gosti iz Zagreba dolaze do izjednačenja, 48:48.

Uspjela je potom Cibona i da povede (51:53), ali šampion BiH u ključnim trenucima pravi seriju od 7:0 i uspijeva da slomi neugodnog rivala i da dođe do četvrte pobjede u sezoni.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Radivojević i Jevtović su predvodili domaće do trijumfa sa po 12 poena, bh. reprezentativac Nikola Gajić ubacio je šest poena uz 11 skokova, dok je Stefan Glogovac ubacio dva poena.

Luka Žorić  je na drugoj strani ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi