Trener KK Bosna Royal Jelly

Gvozdić: Drago mi je da igramo protiv naših prijatelja

S. Mlaćo

Večeras se u Sportskoj dvorani "Amel Bečković" igra polufinalni duel košarkaškog Kupa Kantona Sarajevo između KK Vogošća i KK Bosna Royal Jelly.

Na današnjoj press konferenciji uoči ovog duela medijima se obratio i trener Bosne Dušan Gvozdić.

"Zahvalio bih se prijateljima iz Vogošće što smo napravili prijateljsku konferenciju za štampu, a mi smo prijatelji van terena, a na terenu kada je utakmica mi kažemo da ratujemo 40 minuta. Ja i trener Pašalić smo i privatno izuzetno dobri, a Vogošća je ekipa protiv koje je Bosna imala najviše problema i to je ekipa koja izvanrednu košarku koja nikako ne smije da se podcijeni. Oni su jedan dobar skup pojedinaca koji je odlično vođen, te mislim da ekipa Vogošće sa ovim pojačanjima može vrlo lako da igra sa svim ekipama iz Premijer lige. Daleko od toga da ćemo mi da ih gledamo drugačije i očekuje nas teška utakmica. Spremamo se maksimalno ozbiljno, a to sam rekao i igračima", istakao je Gvozdić, koji je nastavio biranim riječnim govoriti o trenutnom lideru A-1 lige.

"Kada sam čuo da je Maksimović potpisao za Vogošću, mišljenja sam da je on fantastično pojačanje za bilo koju ekipu u Premijer ligi. Pozvao bih publiku da dođe i isprati utakmicu, a drago mi je da igramo protiv prijatelja i volio bih da ima više klubova koji funkcionišu kao mi i Vogošća. U BiH je to vrlo teško, ali to treba da bude put kako da funkcioniše košarka", dodao je Gvozdić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi