Trener Bosne nakon susreta sa ekipom Slobode

Gvozdić: Čestitke Slobodi na zasluženoj pobjedi

E. Dindić

U okviru 3.kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine za košarkaše  sastale su se ekipe OKK Slobode i KK Bosne Royal Jelly. Gosti iz Sarajeva nakon velike borbe upisali su prvi poraz u Ligi za prvaka rezultatom 85:80.

Trener košarkaša Bosne Royal Jelly Dušan Gvozdić čestitao je domaćem timu na zasluženoj pobjedi a pohvalio je i domaću publiku za odličnu atmosferu koju su napravili na susretu.

"Čestitao bih Slobodi na zasluženoj pobjedi, odigrali su jednu fantastičnu utakmicu, kao i Latifagiću na izvanrednoj utakmici. Sloboda je imala veću želju na ovom susretu, to se pokazalo na terenu i zasluženo su pobijedili. Nama preostaje samo da analiziramo večerašnji susret, znate sami da ide vrlo brzo jedna za drugom utakmica, nas očekuje jako važna utakmica kući već u srijedu. Moramo da analiziramo razloge poraza već sutra, i da zaboravimo ovu utakmicu što prije i razmišljamo o sljedećem protivniku. Slobodi bih poželio sve najbolje u nastavku, a još jednom bih se zahvalio publici na izvanrednoj atmosferi koju je napravila danas, stvarno je lijepo igrati pred ovakvom publikom. Mislim da su oni bili pravi šesti igrač Slobode danas." rekao je Gvozdić te dodao:

"Što se tiče šansi Bosne za titulu prvaka, mislim da je prerano da pričamo o tome, ova liga je takva kakva jeste. Ja sam rekao na početku, da će mnogo toga zavisiti od zdravlja ekipe, mi smo danas imali problema neki igrači nam nisu nikako trenirali od prošle utakmice. Tako da na kraju presudno će biti tko ostane zdrav", zaključio je Gvozdić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi