Tuzlaci optimistični putuju u Laktaše

Gašić: Idemo da ABA ligu vratimo u Tuzlu

E. Dindić

U prostorijama OKK Sloboda danas je održana press konferencija povodom prvog kvalifikacijskog turnira za Drugu ABA ligu koji počinje danas u Laktašima. 

Prisutnim novinarima se obratio šef stručnog štaba Slobode Velimir Gašić i jedan od najboljih košarkaša kluba iz Tuzle, Almir Hasandić. 

Velimir Gašić u svom obraćanju istakao je da je strateški cilj plasman u ABA ligu, ali da će biti veoma teško to ostvariti, ali ne i nemoguće.

"Kada čovjek izabere neki put, koji nije tako čest kao što je izabrao OKK Sloboda, sa ljudima koji vode ovaj klub, kao što je već rečeno zadnjih šest godina, onda čovjek mora da bude spreman na sve - i na one manje košarkaške stvari. Neka ideja i neka koncepcija koju zastupamo od prvog puta, odnosno od kako sam ja došao za trenera prvog tima prošle godine, jednostavno je stvar koja je prisutna koja traje i želimo da traje što duže. Tu svega mislim otvaranje prostora mladim igračima, mada danas se ne zna što je mlado a što ne. Činjenica je da smo prošle godine imali najmlađi tim, ove godine još mlađi imamo.", rekao je Gašić te dodao: 

"Doveli smo tri nova košarkaša, koja su tu da popune prazninu trojice koja su otišla. Mislim da Sloboda zbog tradicije, i svega zaslužuje da igra ABA ligu. Ako to neko ne prepoznaje sa periferije to je već njihov problem. Činjenica je da sam stalno u kontaktu sa ljudima iz košarkaškog svijeta, i oni su zaista u čudu što nismo direktni učesnici ABA lige.  Ekipe Mladosti i Širokog su jako dobre ekipe. Prošle godine su igrale ligu za opstanak, ali to nisu zaslužile  i sigurno je da će biti težak protivnik. Mi idemo da  dovedemo ABA ligu u Tuzlu, i daćemo sve od sebe da to učinimo", zaključio je Gašić.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Almir Hasandić jedan od najboljih košarkaša Slobode također nije krio optimizam pred kvalifikacioni turnir u Laktašima. 

"Dobro smo se spremali, dobro smo radili proteklih sedmica. Znamo šta nam je cilj, i idemo da to ostvarimo. Sigurno je da nas očekuju teški protivnici, ali mi moramo jednostavno biti skoncentrirani u svakoj utakmici ako želimo da se plasiramo u ABA 2 ligu", zaključio je Hasandić.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi