Džanan Musa MVP 9. kola ABA lige

Blistao protiv Mornara

Džanan Musa MVP 9. kola ABA lige

Bh. reprezentativac Džanan Musa je u subotu odigrao najbolju utakmicu u svojoj seniorskoj karijeri i to protiv crnogorskog Mornara.

Njegova Cedevita je u susretu 9. kola ABA lige na svom parketu slavila sa 99:74, a Musa je meč završio sa 35 poena, pet skokova, tri asistencije i tri ukradene lopte.

Musa je imao nevjerovatnih 10/12 iz igre od čega 5/6 za tri poena uz 10 ubačenih slobodnih bacanja, a sve to mu je bilo dovoljno da bude MVP 9. kola ABA lige.

Naš košarkaš je imao valorizaciju 46, što je najviše u ABA ligi ove sezone od svih igrača.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Džanan Musa ove sezone u prosjeku bilježi 15.1 poen po utakmici i čini se da se polako iz jednog od najtalentovanijih pretvara u jednog od najboljih košarkaša ABA lige. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi