Drugi poraz Sparsa u Beogradu

Ostali bez šansi za završni turnir

Drugi poraz Sparsa u Beogradu

Mladi košarkaši sarajevskih Sparsa doživjeli su danas novi poraz na kvalifikacionom turniru za Euroligu u Beogradu.

Bolji od bh. predstavnika je u drugom kolu grupe B bio Mega Bemax iz Beograda koji je slavio sa uvjerljivih 68:40. Mega Bemax je već u prvom poluvremenu pokazao kvalitet te je i prvu i drugu dionicu riješio u svoju korist i to sa 13:10 i 18:10. 

Treća četvrtina je možda bila i presudna u današnjem meču, a nju je ekipa iz Beograda riješila u svoju korist sa 21:7 te su riješili pitanje pobjednika. Posljednja dionica bila je samo rutinsko odrađivanje posla. 

Ekipu iz Beograda je do pobjede vodio Nikola Mišković sa 22 poena, dok je kod našeg predstavnika Tarik Biberović postigao 15 poena.

Bh. predstavnik je nakon ovog poraza izgubio sve šanse za prolaz dalje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi