Derbi u Laktašima: Igokea dočekuje Zrinjski

Nastavlja se Liga za prvaka i Liga za opstanak

Derbi u Laktašima: Igokea dočekuje Zrinjski

D. Rakanović

Košarkaška Liga za prvaka nastavlja se danas utakmicama četvrtog kola. 

U derbiju kola će se sastati aktuelni šampion BiH ekipa Igokee i do sada jedini neporaženi tim u dosadašnjem dijelu prvenstva, mostarski Zrinjski. Utakmica je na rasporedu u 19 sati.

Branilac titule, nakon poraza u prvom kolu protiv Bosne Royal je zabilježio dva vezana trijumfa i u taboru Igosa smatraju da Zrinjski zaslužuje respekt i maksimalnu ozbiljnost, ali i da će skinuti Zrinjski sa vrha tabele.

Trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić je za klupski sajt rekao da je pred njima najteži ispit. 

"Pripremili smo se kako bi odigrali što bolje, ali za što će to biti rezultatski dovoljno, je teško prognozirati", kazao je Vlašić i dodao da trebaju samo razmišljati o svojoj igri.

U Sarajevu će danas biti odigran sarajevski derbi između Bosne Royal Jelly i Sparsa, a utakmica je zakazana za 18 sati. U dosadašnja tri susreta ove sezone Bosna Royal je sva tri puta slavila i sigurno da nose epitet favorita pred ovu utakmicu. U taboru Sparsa se nadaju dobroj igri njihovog tima i upisivanju prve pobjede u Ligi 6.

Košarkaši Kaknja će na domaćem terenu tražiti šansu za prvu pobjedu u Ligi 6 protiv Tuzlanske Slobode, a utakmica počinje u 18 sati. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nakon tri odigrana kola čelnu poziciju na tabeli Lige za prvaka zauzima mostarski Zrinjski sa maksimalnim učinkom od 6 bodova, dok posljednje mjesto dijele Sparsi i Kakanj sa po tri upisana boda.

Nastavlja se i borba za opstanak u Prvenstvu BiH za muškarce, u Trebinju se sastaju Leotar i Bošnjak iz Hadžića, a u Mrkonjić Grad će igrati domaća Mladost i ekipa Građanskog iz Bijeljine. Obje utakmice su na rasporedu od 19 sati. U ovom kolu slobodna je ekipa Širokog. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi