Ćikić: Želimo biti među prvih šest ekipa

Trener SKK Student pred susret sa Kozarom

Ćikić: Želimo biti među prvih šest ekipa

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Studenta će u okviru 21. kola Prve muške lige Republike Srpske na svom parketu dočekati ekipu Kozare.

Banjalučani su favoriti na ovom susretu, ali strateg plavo-bijelih poziva na oprez. Kako kaže, uvijek je teško igrati protiv mlade i poletne ekipe koja je željna dokazivanja.
 
"Liga se bliži kraju, te su sve utakmice izuzetno bitne za ekipe koje se bore za opstanak i gornji dio tabele. Mi imamo izglednu situaciju da završimo među prvih šest ekipa što bi bio izuzetan uspjeh za nas. Narednu utakmicu igramo protiv Kozare koja je sačinjena od najperspektivnijih juniora iz Republike Srpske. Prošlo kolo su dobili Sokolac, a pretprošlo namučili lidera lige Radnika što dovoljno govori o njima. U dosadašnjem dijelu lige imali smo utakmice koje su nam ostavile ružan osjećaj kada se potcjeni protivnik. Sigurno ćemo sve uraditi u još preostala dva dana, da nas bilo šta ne iznenadi. Ključni igrači dobro treniraju, motivisani su, te će samo takvi dobiti priliku u predstojećim mečevima. U ovom trenutku, razmišljamo samo o Kozari", poručio je za SportSport.ba trener SKK Student, Aleksandar Ćikić.

Utakmica između Studenta i Kozare igra se u srijedu od 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi