Cibona slavila protiv Zrinjskog

Sigurna pobjeda

Cibona slavila protiv Zrinjskog

Zagrebačka Cibona pobjednik je devetog memorijala "Marijofil Džidić".

Vukovi s Tuškanca suvereno su protutnjali turnirom, pobijedivši večeras domaćina turnira HKK Zrinjski sa 89-65. Od prve do zadnje minute susreta Cibosi su dali do znanja da su došli po trofej u Mostar i nijednog trena, svih 40 minuta nisu spuštali nogu s papučice gasa. Ujednačeni napad Zagrepčana predvodio je odlični Amerikanac Cleveland Melvin, dok su kod Zrinjskog malo bolji od ostalih bili Sokolović s 15 i Princ s deset postignutih poena. Ovaj memorijalni turnir ovog puta imao je humanitarnu konotaciju, pa se sav prihod s turnira usmjerio na liječenje teško oboljele djevojčice Ane Rite Puljić.

U utakmici za treće mjesto, KK Rogaška je laganije od očekivanog svladala bh. premijerlligaša KK Kakanj kojeg s klupe predvodi Josip Pandža. Konačnih 86- 74 moglo je biti i dosta uvjerljivije jer je Damjan Novaković, trener Rogaške, posljednje minute susreta povjerio mlađim igračima sa svog rostera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi