Četiri poena Sulejmanovića u pobjedi Cibone

Hrvatska A1 liga

Četiri poena Sulejmanovića u pobjedi Cibone

Košarkaši Cibone pobijedili su danas na domaćem terenu u malom gradskom derbiju ekipu Zagreba u okviru hrvastke A1 lige rezultatom 91:87.

Prva dionica protekla je u izjednačenoj košarci, a ekipa Zagreba je na odmor otišla sa prednošću od pola koša. Drugi period je donio sličnu igru na obje strane, a ovog puta se malo bolje snašla Cibona pa su slavili sa 26:23 i na odmor otišli sa prednošću.

Činilo se da će treći period biti presudan na ovom meču jer je Zagreb slavio sa uvjerljivih 25:12 te su pred posljednju dionicu imali prednost od 11 poena razlike. Ipak, Cibona je četvrtu četvrtinu odradila perfektono pa su slavili sa 35:20 i došli do sasvim zaslužene pobjede.

Do trijumfa ih je vodio fantastični Željko Šakić sa 29 poena dok je naš reprezentativac Emir Sulejmanović imao četiri poena za nešto više od 11 minuta na parketu. Kod Zagreba Martin Junaković je imao 21 poen, dok je dva poena manje zabilježio Pavle Marčinković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi