Budućnost slavila u Sarajevu, Trebinjke sigurne

Liga mladih

Budućnost slavila u Sarajevu, Trebinjke sigurne

Juniori Koša zabilježili su novu pobjedu u Ligi mladih. Sarajevski tim danas je u odloženoj utakmici trećeg kola savladao ekipu Zvornik Basketa rezultatom 81:65.

Prvo poluvrijeme uglavnom se igralo u egalu, da bi početkom posljednje dionice domaći dodali gas, stigli do dvocifrene prednosti, koju su sačuvali do kraja meča.

Najbolji u redovima pobjedničke ekipe bili su Emir Bačvić sa 18, Vedran Mirković sa 14, te Alija Islamović koji je zabilježio double-double učinak (12 poena, 12 skokova). Kod Zvorničana najefikasniji su bili Nemanja Divljanović sa 19 i Dejan Ristić sa 15 postignutih poena.

Odloženi meč trećeg kola Lige mladih danas su odigrali i pioniri Koša i Budućnosti. Bolji su bili mladi košarkaši iz Bijeljine, koji su slavili sa 78:50.

Domaći košarkaši dostojno su parirali razigranim vršnjacima jedino u trećoj četvrtini. Budućnost je tokom čitave utakmice kontrolisala igru i zasluženo upisala nova dva boda.

Ovaj meč obilježila je sjajna partija Nikole Radovanovića koji je ubacio čak 45 poena i upisao devet skokova i isto toliko asistencija. 

Kod Koša su bolji od ostalih bili Damian Škoro sa 13 i Ivor Sedlar sa 12 postignutih poena.

Uvjerljiv trijumf večeras su zabilježile i kadetkinje Trebinja 03, koje su savladale Posušje sa  79:45, u odloženom meču četvrtog kola Lige mladih.

Domaće su tokom čitavog susreta kontrolisale igru, imale osjetnu prednost, te su na kraju zabilježile zasluženu pobjedu.

Trebinje su do novih bodova vodile Marija Kešeljević sa 33 i Anica Skrivan sa 18 poena, dok su u redovima Posušja dvocifrene bile Petra Bošnjak sa 13 i Monika Kovač sa 10 postignutih poena.

Sutra su na programu dvije utakmice Lige mladih. U odloženoj utakmici osmog u Banja Luci će se sastati juniorke Orlova i Čelika, dok će u meču 11. kola snage odmjeriti kadetkinje Željezničara i Kengura.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi