Budućnost izborila treći meč protiv Zvezde

Gordić postigao 12 poena

Budućnost izborila treći meč protiv Zvezde

Košarkaši Budućnosti pobijedili su večeras Crvenu Zvezdu sa 63:57 te su izborili treći meč u okviru polufinala ABA lige.

Zvezda je slavila u prvom meču u Beogradu, ali Budućnost je uzvratila u revanšu pa ćemo gledati majstoricu ponovo u Beogradu. 

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj košarci, a na kraći odmor se otišlo sa rezultatom 13:13. Ipak, druga četvrtina donijela je daleko bolju igru Budućnosti koja je stekla prednost od 20:10 te su na odmor otišli sa vodstvom.

Nastavak je donio nešto bolju igru gostiju iz Beograda koji u konačnici nisu uspjeli da preokrenu rezultat u svoju korist pa su morali da se pomire sa porazom od šest poena razlike.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Domaće je do trijumfa vodio Savović sa 15 poena, dok je veoma dobar bio i naš reprezentativac Nemanja Gordić koji je imao 12 poena i pet skokova. Kod Zvezde Gudurić je ubacio 17 poena, a Wolters je imao 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi