Božić: Moramo odigrati čvrsto

Strateg OKK Borac pred derbi s Radnikom

Božić: Moramo odigrati čvrsto

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Borca bilježe zavidne rezultate u Prvoj muškoj ligi Republike Srpske uprkos činjenici da se radi o timu sa prosjekom od 18,3 godina.

Nakon trijumfa u prošlom kolu protiv Kozare, Banjalučani se okreću novom izazovu, onom protiv lidera na tabeli ekipe Radnika u Bijeljini.

Iako znaju kakav ih protivnik očekuje, crveno-plavi na gostovanje ne idu sa bijelom zastavom.

"Ekipa BN Basketa je prema mom mišljenju najkvalitetniji tim u ligi. Najviše su pokazali u dosadašnjem dijelu sezone što potvrđuje i njihovo prvo mjesto na tabeli. Mislim da su prvi favoriti za osvajanje titule ove godine, samim tim i favorit su u sutrašnjoj utakmici. Ali pored svega, vjerujem da ćemo odigrati jednu kvalitetnu utakmicu. Svjesni smo da protiv ekipe kakva je Radnik moramo da odigramo čvrsto u odbrani od prve do posljednje sekunde, da zaustavimo njihove kontra napade i brzu igru u tranziciji, a to možemo našom pametnom igrom u napadu. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe da ispunimo te zadatke na terenu", ističe za SportSport.ba trener OKK Borac, Bojan Božić.

Utakmica između Radnika i Borca igra se sutra s početkom od 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi