Zvijezda 09 šokirala Otoku

Velika pobjeda ekipe iz Stanišića

Zvijezda 09 šokirala Otoku

M. Šljivak

Zvijezda 09 pobijedila je danas na Otoci Olimpik sa 2:1 u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH i tako je došla na korak od plasmana u polufinale Kupa.

Olimpik ofanzivno ulazi u meč. Imali su nadmoć na otvaranju, propustili su šanse preko Milovića i Pršeša, a Zvijezda nakon 20-ak minuta dolazi do daha i u 23. minuti su umalo poveli, ali se Huseinbašić spetljao u završnici akcije.

Potom su oba tima imala po jedan dobar pokušaj. Pršeš je prijetio na jednoj, Stanić na drugoj, da bi domaći ipak u 41. minuti uspjeli da dođu do gola. Vučina Šćepanović je oboren na ivici kaznenog prostora, ovaj fudbaler je i šutirao iz slobodnjaka, te je lijepo pogodio za prednost Olimpika od 1:0 nakon prvih 45 minuta.

Ekipa iz Stanišića je u 54. minuti stigla do poravnanja. Iznenada se ukazala šansa za Ermina Huseinbašića, koju napadač Zvijezde 09 i koristi, te pogađa za 1:1.

Deset minuta kasnije novi šok na Otoci. Selmir Mahmutović je u prvom dodiru sa loptom po ulasku u igru pogodio mrežu Bandovića za veliku prednost gostiju od 1:2.

Velike probleme je domaćoj odbrani pravio Huseinbašić. Bio je nezadrživ, ali i ostatak ekipe je odradio sjajan posao i na kraju su došli do velike pobjede na Otoci i na korak su od plasmana u polufinale.

Kup BiH, četvrtfinale:

Olimpik - Zvijezda 09 1:2 (Šćepanović 41' / Huseinbašić 54', Mahmutović 64')

OLIMPIK: Bandović, Milović, Jusić, Pršeš, Osmanović, Muminović, Mahović, Šćepanović, Sadiković, Stojanović, Vidović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

ZVIJEZDA: Kolak, Babić, Guzijan, Krajišnik, Rakić, Stanić, Huseinbašić, Nikolić, Filipović, Mazić, Bajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti