Zvijezda 09 krenula u pohod na Premijer ligu BiH

Tim iz Etno sela Stanišići počeo pripreme

Zvijezda 09 krenula u pohod na Premijer ligu BiH

D. Vejo

Rukovodstvo Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići na čelu sa predsjednikom Borisom Stanišićem, stvorilo je respektabilan tim, od kojeg će strah imati mnogi prvoligaši iz Republike Srpske naredne sezone.

Ambicija Bijeljinaca je jasna, "napasti" čelo tabele i tako osigurati plasman u društvo najboljih ekipa u BiH. Tu informaciju, potvrdio je i prvi čovjek kluba.

"Igrački kadar koji smo angažovali tokom tekućeg prelaznog roka, govori o tome da smo ozbiljni u namjeri da napadnemo vrh tabele i plasman u Premijer ligu BiH. U klubu se radi dosta ozbiljno, a da je tako govori i naš napredak gdje smo od niželigaša stigli do Prve lige Republike Srpske. Tokom minulih nekoliko godina, mnogo smo ulagali u infrastrukturu. Danas, imamo veoma kvalitetne uslove za rad i održavanje kako priprema tako i samih mečeva. Kupili smo stadion u Ugljeviku kojeg ćemo koristiti od naredne sezone. Svi preduslovi za pozitivne rezultate su stvoreni", zaključio je predsjednik FK Zvijezda 09, Boris Stanišić.

Na prozivci, koju je obavio iskusni stručnjak Mile Lazarević, odazvalo se 27 igrača, a to su Vasilije Kolak, Nikola Lakić, Milun Avramović, Duško Bogićević, Milan Nikolić, Mirko Spasojević, Stefan Rakić, Nemanja Parmaković, Dragiša Stanić, Stefan Tripković, Blaško Guzijan, Milorad Albijanić, Kristijan Tojčić, Dušan Babić, Nikola Mazić, Selmir Mahmutović, Delimir Bajić, Ademin Hadžić, Damjan Krajišnik, Stefan Hajdi, Mladen Stjepanović, Ermin Huseinbašić, Vladan Mandić, Luka Asentić, Filip Svjetlanović, Uroš Đukić i Dejan Vučić.

Ekipa Zvijezde 09, cjelokupne pripreme, odradiće na svom terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi