Zvanično: Sadiković, Haurdić i Mašić potpisali za Čelik

Trojica igrača pojačala Čelik

Zvanično: Sadiković, Haurdić i Mašić potpisali za Čelik

D. Kurbegović

Za NK Čelik izgleda slijede mnogo bolji dani. To se nakon usvajanja novog Statuta osjeti na svakom koraku, kako u gradu, tako u i oko kluba s Bilinog polja. Trenutno su ljudi iz Upravnog odbora zaokupljeni rješavanjem igračke križaljke, odnosno dovođenjem pojačanja i kompletiranjem ekipe.

Nakon što je ugovor potpisao Aldin Šišić, a isti produžio golman Branislav Ružić, danas su na Bilino polje stigla još tri igrača. Ovu informaciju za naš portal potvrdio je predsjednik kluba.

"Zvanično Enis Sadiković iz Krupe, Anes Haurdić koji je već igrao prošlu polusezonu kod nas, dok ga nije odstranio Ivo Ištuk, te veznjak Eldin Mašić, koji je igrao za Olimpic novi su igrači Čelika. Oni će u Čeliku ostati do kraja sezone, s opcijom produženja ugovora za dalji period, ako klub i igrači budu zadovoljni. Do kraja sedmice planiramo riješiti igrački kadar, kako bi stručni štab na miru mogao pripremiti ekipu za početak sezone. Sutra ćemo imati i press konferenciju, gdje ćemo objaviti kako će početi učlanjivanje u klub po novom Statutu" kazao je za SportSport.ba Selvedin Šatorović.

Enis Sadiković u Čelik dolazi iz Krupe, gdje je u prošloj sezoni nastupio u 10 utakmica. Igra na obje bočne pozicije, te na pozicijama u veznom redu. Anes Haurdić je za Čelik u prošloj sezoni odigrao devet utakmica, nakon čega ga je prilikom dolaska Ivo Ištuk otpisao iz ekipe. Treći igrač koji će nositi crno-crveni dres jeste 30-godišnji Eldin Mašić, koji igra na poziciji zadnjeg veznog. Nakon osvajanja Kupa sa Radnikom, pred početak ove sezone pojačao je Olimpic za koji je odigrao 14 utakmica uz po jedan gol i asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi