Zolj: GOŠK može biti prvi na kraju sezone

Zolj: GOŠK može biti prvi na kraju sezone

M. Maksimović

Bivši fudbaler Veleža i Olimpica Amir Zolj nedavno je pojačao GOŠK iz Gabele koji se bori za najviši plasman u Prvoj ligi FBiH. 

Nakon razlaza s Vukovima, Zolj je neko vrijeme proveo u rodnom Mostaru, nakon čega je uslijedio poziv Darke Vojvodića.

“Odlično sam prihvaćen u novom klubu. Poznavao sam dosta igrača od ranije, a tu je i Elvir Čolić s kojim putujem do Gabele. Atmosfera u klubu je odlična, radimo veoma dobro, trener Vojvodić je uz nas, tako da proljetni dio dočekuje s optimizmom“, kaže Zolj.

Dosad nije imao priliku igrati u ovom rangu, ali je u posljednje vrijeme dosta pratio Prvu ligu. 

“Mislim da je liga dosta kvalitetnija u odnosu na prethodne godine. Skraćenjem Premijer lige dosta igrača koji imaju iskustvo igranja u najboljem rangu danas su u Proj ligi. GOŠK ima kvalitetan tim i nije nemoguće da budemo prvi na kraju sezone“, govori Zolj.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Gabeljani će prvi meč proljeća igrati u Novom Travniku.

“Imamo ulogu favorita na toj utakmici pošto je Novi Travnik praktično već otpisan, dok mi maksimalno ozbiljno s oprezom dočekujemo meč. Ne smije biti opuštanja, moramo pobijediti i krenuti ka cilju“, rekao je na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije