Kup BiH

"Znam predsjednika Borisa, dobri su"

Mirza Varešanović o Zvijezdi 09

A. Čulić
07.11.2017. 18:39

Trener Olimpica Mirza Varešanović zna kako se osvaja Kup BiH. Taj trofej jedini je što je OLimpik osvojio u svojoj historiji. Nakon žrijeba parova četvrtfinala najmasovnijeg takmičenja, odlični stručnjak bio je zadovoljan.

"Izvukli smo Zvijezdu 09 i bilo bi neukusno reći da nismo zadovoljni. Dobro smo prošli kada znamo koga smo mogli dobiti, ali ne samo da smo zadovoljni svojim, naruku nam idu i ostali parovi...", riječi su Varešanovića.

Zvijezda 09 vrlo je ambiciozna ekipa, nalaze se na prvom mjestu Prve lige RS.

"Naravno, to nam je jasan znak da ih ne smijemo potcijeniti. Znam njihovog predsjednika Borisa, to je vrlo ambiciozan i sposoban čovjek koji zna šta radi. Stvorio je odliču ekipu i na pravom su putu da uđu u Premijer ligu", kazao je Varašenović i dodao:

"Kada bi prošli u polufinale, tada je već sve moguće, u dvije utakmice može eliminirati svako svakoga, a realno Olimpic nije daleko kvalitetom od ponajboljih ekipa Premijer lige. Neke utakmice Prve lige FBiH zanimljivije su i kvalitetnije od onih iz ellitnog ranga. Na proljeće bi se pojačali i ne bi se odrekli Kupa BiH, bez obzira s kim igrali."

Ranije objavljeno na istu temu