Željo počeo pripreme, Graovac novo pojačanje

Održan i prvi trening

Željo počeo pripreme, Graovac novo pojačanje

S. Mlaćo

Fudbaleri Željezničara počeli su sa pripremama za narednu sezonu.

Nakon veoma kratkog odmora, nogometaši Željezničara počeli su sa pripremama za narednu sezonu Premijer lige, te europske izazove koji ih očekuju.

Plavi su u nedavnoj završenoj sezoni prokockali titulu koja je na kraju otišla u Mostar, pa su očekivanja navijača velika. 

Kada je igrački kadar u pitanju, Želju su napustili Matteo Boccaccini, Danijel Stojanović, Semir Kerla i Muhammed Musa, kao i Miroslav Stevanović koji nije odlučio produžiti ugovor.

Ivan Lendrić se odazvao današnjoj prozivci, ali prema riječima sportskog direktora tima sa Grbavice Aldina Čenana, njegov odlazak je izvjestan. Od novih imena današnjoj prozivci je prisustvovao Daniel Graovac (23), koji je posljednju polusezonu proveo na posudbi u Zrinjskom, te Dženan Zajmović, prvo Željino pojačanje za novu sezonu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Grbavici očekuju i dolazak brzonogog napadača Asima Zeca (23), kojem uskoro ističe ugovor sa Slobodom, a Plavi su u potrazi i za pojačanjem na poziciji lijevog beka.

U četvrtak ekspedicija Željezničara putuje na Kupres, a sa timom će i četiri juniora koji će potpisati profesionalne ugovore.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi