Željezničar i Lendrić odbili rekordnu ponudu

Hrvat ostaje na Grbavici

Željezničar i Lendrić odbili rekordnu ponudu

Na adresu FK Željezničar stigla je ponuda iz jednog kineskog prvoligaša za napadača Ivana Lendrića.

Iako je navodno ponuda za transfer bila rekordna za Željezničar i vjerovatno cijelu BH Telecom Premijer ligu BiH, na zvaničnoj stranici tima sa Grbavice je objavljeno da je odlučeno da se ponuda odbije, no nije naveden novčani iznos kao ni ime kluba koji je želio Lendrića vidjeti u svojim fredovima.

Realizacijom ovog transfera, klub bi dobio na finansijskoj stabilnosti, ali ekipa bi ostala bez prvog strijelca samo dva dana uoči početka proljetnog dijela sezone. Nakon razmjene mišljenja između rukovodstva kluba, sportskog direktora Aldina Čenana, trenera Slavka Petrovića, Ivana Lendrića i kapitena Zajka Zebe, usaglašeno je da se sa eventualnim transferom ipak sačeka, stoji na službenoj klupskoj stranici. 

Lendrić je, podsjećamo, stigao u Željezničar u januaru 2016. godine kao slobodan igrač. U međuvremenu je postao jedan od najboljih pojedinaca u timu, a u dosadašnjem dijelu sezone je postigao ukupno deset pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored Željezničara u svojoj dosadašnjoj karijeri je još igrao za Hajduk, Zrinjski, Celje, Kapfenberg, Zulte Waregem, Lokomotivu, Milsami Orhei i Kerkyru. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi