"Želim se dokazati na Koševu, idol mi je Luis Suarez"

Mladi napadač Sarajeva za SportSport.ba

"Želim se dokazati na Koševu, idol mi je Luis Suarez"

Kada se vaše ime nađe na bilo kakvoj listi fudbalera rame uz rame sa Gianluigijem Donnarummom i Kylian Mbappeom, onda to sigurno privlači veliku pažnju. A, upravo ime supertalentovanog napadača FK Sarajevo Nedima Hadžića bilo je uz pomenuti dvojac u konkurenciji za prestižnu nagradu "Golden Boy". Naravno, Donnarumma i Mbappe već zarađuju ogroman novac, igraju u velikim klubovima i ovog ljeta će vjerovatno ostvariti velike transfere, ali naš Nedim ide drugim putem.

Hadžić je prije nekoliko dana odlučio da produži ugovor sa ekipom koja je od njega napravila vrhunskog fudbalera. Kako bi im se odužio, odlučio je ostati na Koševu uprkos interesu ekipa kao što su Benfica, Sportng Lisabon ili West Ham United. A, kako se i ne bi interesovali za njega kada je u kadetskoj 2015/16 sezoni bio prvi strijelac Premijer lige BiH sa 41 golom, dok su iza njega Sanin Klarić i Domagoj Marušić postigli po 'skromnih' 20. Nedim je bio u dva od pomenuta tri tima na probnom radu, ali je odlučio da želju za igranjem na velikoj sceni ostavi za kasnije i da se prvo dokaže pred navijačima Bordo tima. Zrelo za njegove godine, rekli bismo. 

Da ima vremena i da se dokaže na Koševu, ali i da zaigra na velikoj sceni, ima. Nedimu je tek 18 godina i pred njim je cijela vječnost na napravi dobru karijeru. On je u razgovoru za portal SportSport.ba govorio o mnogim stvarima, a na početku razgovora otkrio nam je zbog čega se počeo baviti ovim sportom. 

"Fudbalom sam se počeo baviti sa 5 godina. Razlog je činjenica da dolazim iz sportske porodice. Babo mi je isto igrao fudbal, mama mi je bila rukometašica, a dva starija brata su mi također trenirala sport, pa sam zato i počeo da treniraim i zavolio sam fudbal", rekao je Hadžić.

Dugo vremena si bio u Akademiji FK Sarajevo. Kako si zadovoljan uslovima?

"U Akademiju FK Sarajevo sam stigao u januaru 2015. godine. Uslovi su ekstra, imao sam sve predispozicije da napredujem kao igrač i kao osoba. Želio bih se zahvaliti trenerima što su me učinili dobrim čovjekom i dobrim igračem".

U omladinskim kategorijama FK Sarajevo osvojio si nekoliko titula i bio si prvi strijelac lige. Koliko ti znače ti uspjesi? 

"Osvojio sam dvije titule prvaka BiH u mlađim kategorijama. Želio bih se zahvaliti saigračima koji su igrali sa mnom, jer bez njih to ne bi bilo moguće. Ti trofeji i uspjesi će mi biti dodatni motiv u nastavku karijere da se trudim i da nastavim sa golovima u seniorskom fudbalu i da osvajam titule sa prvim timom Sarajeva".

Svojim talentom si privukao pažnju brojnih evropskih klubova, a do sada si bio u kampu Benfice i West Hama. Kakvi su bili uslovi i prija li ti interes takvih ekipa?

"Uslovi u tim klubovima su fantastični, to znamo svi. Ipak, ja sam odlučio da ostanem ovdje kako bi se prvo pokazao pred svojim navijačima, a onda ćemo vidjeti šta nosi budućnost".

Nedavno si potpisao novi ugovor sa FK Sarajevo. Za koju ekipu bi volio igrati nakon isteka ugovora sa Bordo timom?

"Potpisao sam ugovor prije nekoliko dana. Kao prvo, produžio sam ugovor kako bih se zahvalio svima u klubu što su uložili mnogo truda kako bih napredovao. Što se tiče budućnosti, vidjet ćemo šta će se dešavati". 

Očekuješ li da ćeš se u sezoni koja dolazi uspjeti izboriti za minutažu u prvom timu?

"Na treninzima i utakmicama ću se truditi što više kako bih dobijao što veću minutažu. Nadam se da ću svaki minut koji provedem na terenu iskoristiti na najbolji mogući način".

Vaša ekipa je prije nekoliko dana saznala protivnika u Evropa ligi. Šta misliš kakve su šanse kluba da se plasira u narednu rundu takmičenja i kakve su ambicije u narednoj sezoni Premijer lige BiH?

"Da, izvukli smo moldavsku ekipu Zaria Balti. Mislim da je prednost što protiv njih igramo prvi meč u gostima. Pokušat ćemo izvući povoljan rezultat i to bez primljenog gola, a onda pred našim navijačima da ovjerimo prolaz dalje. Što se tiče Premijer lige BiH, FK Sarajevo svake godine ima ambicije da osvaja trofeje, a tako će biti i ove godine".

Koliko ti porodica pomaže u bavljenju ovim sportom i koliko ti znači njihova podrška?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kao i svaka porodica, bili su mi velika podrška u dosadašnjem dijelu karijere. Oni su velika podrška i uvijek su tu za mene i kad ide i kada ne ide. Tako će biti i u budućnosti".

Za kraj razgovora upitali smo ovog napadača ima li idola u fudbalskom svijetu, a njegov odgovor je, kao iz topa, bio: "Luis Suarez". Iako se radi o jednom od tri najbolja napadača na svijetu u ovom trenutu te je njegov uspjeh veoma teško dostići, iskreno se nadamo da će Hadžić ići njegovim stopama i da će opravdati epitet jednog od najvećih talenata u Evropi u godinama koje dolaze.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi